Cheese cake με μαρμελάδα σύκου

Υλικά

για τη βάση χτυπάμε στο μπλέντερ

  • 220 γρ ωμά αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν χονδρή άμμος και στη συνέχεια προσθέτουμε
  • 170 γρ σταφίδες άσπρες ή 200 γρ χουρμάδες και χτυπάμε τόσο ώστε να γίνουν μια μάζα
  • για την κρέμα, χτυπάμε για 2 λεπτά περίπου σε δυνατό μπλέντερ
  • 400 γρ κάσιους μουσκεμένα για 3 ώρες
  • 200 γρ σπιτικό γάλα αμυγδάλου ή κάσιους χωρίς γλυκαντικό
  • 50 γρ έξτρα παρθένο λάδι καρύδα
  • 150 γρ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 150 γρ φρέσκο χυμό λεμονιού και
  • 6 γρ αλάτι θαλασσινό χωρίς πρόσθετα

 

για τη raw μαρμελάδα χτυπάμε στο μπλέντερ

  • 7 ξερά σύκα με 1/2 φλυτζάνι νερό
  • όταν γίνουν πολτός προσθέτουμε
  • 8 φρέσκα σύκα
  • 1/2 φλυτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή όσο σας αρέσει (μην το κάνετε πολύ γλυκό)
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
Παρασκευή

Χτυπάμε τόσο όσο χρειάζεται για να σπάσουν τα φρέσκα σύκα χωρίς να τα κάνουμε κι αυτά πολτό
Στρώνουμε το μείγμα για τη βάση πατώντας με τα δάχτυλα μέχρι να σταθεροποιηθεί το υλικό, σε πάχος ενός 1 cm περίπου. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και αφήνουμε το γλυκό για 2-3 ώρες στην κατάψυξη ή μέχρι να παγώσει.
Όταν παγώσει αρκετά στρώνουμε επάνω όση και όποια raw μαρμελάδα μας αρέσει και απολαμβάνουμε. Αντί για μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε όποιο φρούτο μας αρέσει.
Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι 20 - 25 cm περίπου ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ό,τι έχουμε.
Αν θέλετε την μαρμελάδα πιο πηχτή προσθέστε 20 γρ chia και αφήστε για 1 ώρα.

 

Άννα Χοχλάκη