για τη βάση χτυπάμε στο μπλέντερ
για τη raw μαρμελάδα χτυπάμε στο μπλέντερ
Χτυπάμε τόσο όσο χρειάζεται για να σπάσουν τα φρέσκα σύκα χωρίς να τα κάνουμε κι αυτά πολτό
Στρώνουμε το μείγμα για τη βάση πατώντας με τα δάχτυλα μέχρι να σταθεροποιηθεί το υλικό, σε πάχος ενός 1 cm περίπου. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και αφήνουμε το γλυκό για 2-3 ώρες στην κατάψυξη ή μέχρι να παγώσει.
Όταν παγώσει αρκετά στρώνουμε επάνω όση και όποια raw μαρμελάδα μας αρέσει και απολαμβάνουμε. Αντί για μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε όποιο φρούτο μας αρέσει.
Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι 20 - 25 cm περίπου ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ό,τι έχουμε.
Αν θέλετε την μαρμελάδα πιο πηχτή προσθέστε 20 γρ chia και αφήστε για 1 ώρα.
Άννα Χοχλάκη