Γλυκόξινο τουρσί αγγουράκι

Υλικά
  • αγγούρι 1 λεπτό μεγάλο ή 3 μικρά
  • νερό 100 γρ
  • ρυζόξιδο ή μηλόξιδο 150 γρ
  • σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό 30 γρ
  • ροζ πιπέρι κοκκους 1 κ.γ.
  • μαύρο πιπέρι κόκκους 1 κ.γ.
  • μαραθόσπορος 1 κ.γ.
  • άνιθος 1 κ.γ.
Παρασκευή

Κόβουμε στο μαντολίνο το αγγούρι σε λεπτές φέτες και μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο βάζο. Αφήνουμε για 1-2 ώρες και είναι έτοιμο. Το χρησιμοποιούμε για 3 ημέρες.

 

Άννα Χοχλάκη