Σαλάτα με σπανάκι και ξινόμηλο

Υλικά
(για 2 μερίδες)
  • 2 χούφτες baby σπανάκι
  • 2 χούφτες μείγμα από baby φύλλα και ρόκα
  • 4 ξινόμηλα
  • 1/2 ώριμο αβοκάντο
  • 2 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • αλατοπίπερο
  • σκόνη σκόρδου
  • ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα ρόδι ή μπλούμπερις
Παρασκευή

Κόβουμε το μήλο σε "κυδωνάτες" φέτες, το αλατοπιπερώνουμε και το ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 10'-15' στους 160ο ή μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελάχιστη σκόνη σκόρδου και ελαιόλαδο.

για την sauce:
χτυπάμε στο μπλέντερ χυμό από 2-3 μήλα, 1 καθαρισμένο μήλο, αβοκάντο, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, χυμό λάιμ ή λεμονιού, 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο.

 

Άννα Χοχλάκη