Παραδοσιακό σπιτικό χούμους

Υλικά
  • βρασμένα ρεβύθια 250 γρ
  • ελαιόλαδο 50 γρ
  • σκόρδο 1 μεγάλη σκελίδα
  • χυμό λεμόνι 40 γρ
  • ταχίνι 40 γρ
  • ζωμό από τα ρεβύθια 50 γρ περίπου
  • αλατοπίπερο κατά βούληση
  • κύμινο 1/2 κ.γ.

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ξύσμα λεμονιού
Παρασκευή

Μεταφέρουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε όσο λείο αποτέλεσμα μας αρέσει.
Σερβίρουμε με extra λαδολέμονο, αλατοπίπερο, κρεμμυδάκι και μαϊντανό.

Άννα Χοχλάκη